Pilates

Første behandling altid bestå af en grundig fysioterapeutisk undersøgelse

Formål med pilates

Holdet er målrettet træning til personer med degenerative, reumatiske og neurologiske patologier i bevægeapparatet. Formålet er at give deltagerne mulighed for selv og aktivt at gøre en forskel og forbedre deres livssituation og opretholde daglige funktioner. Hovedfokus vil være aktiv bevægelse og træning kombineret med socialt samvær og vidensdeling.

Deltagerne vil løbende blive undervist om kroppens funktioner, anatomi, sygdomme, træning og smerter.

Tider for: Pilates

Niveau 1

Mandag
kl. 12.00 - 13.00

Niveau 2

Torsdag
kl. 10.30 - 11.30

Niveau 3

Torsdag
kl. 16.00 - 17.00
Torsdag
kl. 17.00 - 18.00

Målgruppe og sammensætning:

Holdet består af:

Deltagere med og uden henvisning og i næsten alle aldre.

Alle deltagere skal:

Igennem en individuel undersøgelse før opstart på holdet.

Træningen er individuel:

Trøningen er tilpasset deltagernes diagnoser og aktuelle dagsform, med lavest ressource som udgangspunkt. Der vil være individuel vejledning og alternative øvelser undervejs, således alle på holdet bliver udfordret.

Form:

Varighed: 50-55 minutter.

Der er løbende optag

Intensitet: der trænes 1 gang ugentligt svt. niveau 3

Deltagerantal: max. 8 deltagere

Der bruges musik i undervisningen

Trænings formål:

  • ZAt vedligeholder/forhaler eller i bedste fald forbedrer funktionsnedsættelse ift diagnose.
  • ZAt opnå en stærkere, smidigere krop samt reduktion af smerterne i kroppen.
  • ZBedre håndtering af egne smerter for derigennem at forbedre/vedligeholde arbejds- og dagligdagsfunktioner.
  • ZFå viden om hvad træning gør og samtidig at afprøve forskellige teknikker og metoder
  • ZØge styrke og stabilitet omkring den skadede kropsdel eller generelt omkr. kroppens muskler, led og muskelkorset, således at deltageren bliver bedre til at begå sig bevidst i dagligdagen uden eller med formindsket smerter.
  • ZØge balance, koordination og kropsbevidstheden.
  • ZBedre bevægeligheden, kondition og vejrtrækningsmetode for derigennem at give en øget udholdenhed, sunde og stærke muskler, mindre stress, forbedret fordøjelse og styrket immunforsvar.
  • ZAt give deltageren mulighed for at erfaringsudveksle med ligestillede.
  • ZAt give deltagerne viden og information om basale anatomiske og fysiologiske sammenhænge i kroppen, fx kropholdning, arbejdsstillinger, ADL funktioner, forebyggelse og kognitive smertemekanisme - for derigennem at give deltageren mulighed for at reflektere over egne vaner, mindske pt’s kamp – flugt adfærd ifbm smerter i kroppen samt andre handlemuligheder ift ADL funktioner.

Pilates træningen trænes ud fra Josephs Pilates principper.

1.Vejrtrækningen

Sikre at ilt strømmer til de muskler som skal du bruger, og af hjælper unødvendige spændinger giver større kropsbevidsthed, fokus og koncentration.

2.Bækkenets placering

Opretholder lændens normale kurve, samt giver den mest stabile og
optimale stødabsorberende position for ryggen. I neutral stilling er din ryg- og nakke hvirvler placeret optimalt ovenpå hinanden med discus liggende imellem.

3.Ribbens placering

Brystkassens position påvirker den øvre rygsøjles stilling/kropholdning. De skrå mavemuskler udspringer fra den nederste del af ribbenene. For at kunne bevare naturlige stilling i brystryggen, skal ribbenene hele tiden “være i kontakt” med mavemusklerne.

4.Skulderbladenes placering

Stabilisering af skulderbladene på bagsiden af brystkassen er lige så vigtig, som at spænde de dybe mavemuskler. Gennem stabilisering omkring skulderbladene aktiveres musklerne i den nederste del af den øvre ryg, hvilket vil hjælpe til at undgå overbelastning af nakke og skuldreområdet, hvilket vil hjælpe til at opretholde din neutrale holdning.

5.Nakkens placering:

Nakken skal holde sin naturlige stilling i alle øvelser og hovedet skal
balancere direkte ovenpå skuldrene i siddende, stående og liggende stilling. Principperne vil øge ens opmærksom på deltagerens ‘core’ og hjælpe med til at få bedre resultater af din træning.

Redskaber brugt i træningen:

  • NEgen vægt
  • NElastikker
  • NFitnesscirkle
  • NFoam roller
  • NHåndvægte
  • NTæppefliser
  • NRodondo bolde
  • NStore bolde
  • NBalancepuder

Niveau inddeling af sværhedsgrad på klinikken, niveau 1-3:

Niveau 1.

Deltageren med lave ressourcer, hvor der bl.a. er brug for brikse og stole for kunne gennemføre en undervisning. Disse kan ikke klare at komme på gulvet.

  • Undervisningstiden 30-55 min.

Niveau 2.

Deltageren har ressourcer til at klare at komme på gulvet, sidde på store bolde og klare diverse maskiner, men klarer ikke udfordrende øvelser.

  • Undervisningstiden 55 min.

Niveau 3.

Deltageren har stor ressource er oftest på arbejdsmarkedet, klare stort set alle bevægelse men pga. en non specifik ryg, hofte, knæ lidelse eller andet har de brug for at få styrket og bevæget deres krop.

  • Undervisningstiden 55 min.

Hos os møder du et team af engagerede og fagligt dygtige medarbejdere

Vi er en mellemstor fysioterapiklinik beliggende i højhuset ved Frihedens Butikscenter. Hos os møder du et team af engagerede og fagligt dygtige medarbejdere, der alle har flere års erfaring. I vores behandling tager vi udgangspunkt i det hele menneske og den nyeste faglige viden.